29.12.2023 | Les notícies de la nit

31 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' aquest divendres hem estat en aeroports i estacions valencians, on el moviment es multiplica en les primeres hores de l'últim cap de setmana del 2024. Durant tota la vesprada hem estat pendents d'un home que s'ha tancat, armat, a sa casa del barri de Benimaclet, a València. Segons fonts policials, tenia llicència de caça, i patia depressió i manies persecutòries. Tenia la intenció de suïcidar-se. A última hora de la vesprada, l'equip negociador de la policia l'ha pogut convéncer perquè abandonar l'actitud, i l'han traslladat a un hospital conscient i en bon estat. 

De la política, ens hem ocupat del primer discurs de Cap d'Any del president de la Generalitat, Carlos Mazón. En clau estatal, del nomenament de Carlos Cuerpo com a ministre d'Economia, després de l'esperada eixida de Nadia Calviño al Banc Europeu d'Inversions. 

Quant a l'apartat internacional, hem valorat l'onada d'atacs més massiva que Rússia ha llançat des que va començar la invasió d'Ucraïna. Quasi 160 míssils i drons que han caigut en diversos nuclis urbans, inclosa la capital del país. 

I en cultura, hem estat en el Festivern, el festival valencià més tardaner, que se celebra a Tavernes de la Valldigna. 

 

stats