29.05.2024 | Les notícies de la nit

34 min.
tp

Quasi any i mig després del començament de la vista, este dimecres hem conegut la sentència de l'Audiència Nacional que absol Francisco Camps pels contractes amb la Gürtel. El tribunal no veu proves que impliquen l'expresident valencià en les adjudicacions de la Generalitat a Orange Market. Era l'única causa judicial de la trama Gürtel que li quedava pendent. En 'Les Notícies de la Nit' hem donat els detalls i hem abordat les reaccions, sobretot polítiques, que segueixen esta sentència. 

De la jornada de hui a les Corts, ens hem fet ressò del debat de les esmenes a la totalitat a tres de les grans reformes del PP i Vox. PSPV i Compromís han esmenat la llei de llibertat educativa, la d'À Punt i la de l'Agència Antifrau. El govern parla de llibertat i eficiència, l'oposició ho fa d'imposició i retallades. 

A més, hem explicat les primeres divisions entre membres de l'acampada propalestina de la Universitat Politècnica de València. Després de la cancel·lació del Fòrum d'Ocupació que s'havia de celebrar hui i que anit a última hora va decidir cancel·lar el rectorat perquè veien compromesa la seguretat de l'esdeveniment, el rector Josep Capilla ha anunciat que presentarà una denúncia contra l'organització de la protesta pels importants danys econòmics que, assegura, causarà la indemnització a les firmes participants. Des de l'acampada acusen la universitat d'intentar criminalitzar-los després de dues setmanes de protesta pacífica. Més, en el pòdcast de 'Les notícies de la nit'. 

stats