28.07.2023 | Les notícies de la nit

31 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat que les carreteres valencianes esperen més de 2,1 milions de desplaçaments aquest cap de setmana i fins dimarts, 1 d'agost, coincidint amb una de les operacions de trànsit més importants de l’any. Més de 800 efectius, entre agents de la Guàrdia Civil i personal de Direcció General de Trànsit, vetlaran per a solucionar les incidències que puguen sorgir. Ho fan des de les tres d'aquesta vesprada i ho faran fins a les 24 hores de dimarts. Segons l'Observatori Nacional del Turisme, 7 de cada 10 viatgers i viatgeres es desplaçaran en les pròximes setmanes. Primen els viatges per l'Estat, que concentren el 67% de les contractacions dels turoperadors al juliol i l'agost. Aquest estiu hi ha ganes de viatjar. Però la pujada general de preus serà un fre per a anar-se'n de vacances. De cada 10 persones, 6 donen motius econòmics per a quedar-se a casa; i 2 per falta de temps. Els que sí que eixiran s'hi deixaran una mitjana de 625 euros per persona, més que l'any passat.

El 30% de les consultes d'oftalmologia a l'estiu es deuen a una conjuntivitis, és el que afirmen les veus expertes. Aquest factor cal tindre'l en compte, perquè les altes temperatures estivals i la humitat en el territori incrementen la proliferació de bacteris i virus.

El nou Consell de Carlos Mazón i l'ixent de Ximo Puig han transmés hui a l'empresa PowerCo, que gestionarà la gigafactoria de bateries de Volkswagen, que hi haurà continuïtat en les inversions previstes al Parc Sagunt II.

Acció Ecologista-Agró està fent una crida a la societat perquè els ajuden a comprar la muntanyeta de la Ràpita, un mirador privilegiat de la marjal d'Almenara, a la Plana Baixa. Es tracta d'un pujol ubicat al cor de la zona d'especial conservació des d'on brollen importants surgències d'aigua de l'aqüífer del salt del Cavall, que és bàsic per al futur d'aquest aiguamoll de vora 1.500 hectàrees.  

Compromís ha interposat una denúncia contra l'Ajuntament de Llíber, a la Marina Alta, i contra una empresa promotora per un possible delicte en el PAI Medina. Diuen que s'han iniciat les obres amb els permisos desfasats. L'empresa promotora, per la seua part, ho nega. En aquests moments les obres estan paralitzades, però l'Ajuntament, on governa el Partit Popular, ja ha dit que es reprendran al setembre. 

Triomfen en els millors escenaris del món i són valencians i valencianes. 16 ballarins i ballarines trenquen les barreres geogràfiques i mostren el seu talent en la II Gala de Dansa Internacional Valenciana. Una oportunitat única de gaudir del treball dels nostres artistes que formen part de l'avantguarda de la dansa internacional europea. 

Programes

Més

Entrevistes

Més
stats