26.12.2023 | Les notícies de la nit

30 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' de hui, segon dia de Nadal en quaranta municipis valencians, hem informat de la inauguració de dos clàssics del Nadal valencià: Expojove a València i Exponadal a Alacant. Són dies on la xicalla ja disposa de tot el temps lliure, en aquests dies que van de l'arribada del Pare Noel a la dels Reis d'Orient. 

A Expojove València un grup antimilitarista ha protestat pujant damunt d'un tanc militar i llançant pintura rosa. Estan en contra de la presència dels expositors de militars i de la policia en aquesta fira. Reaccions diferents les de l'alcaldessa de València, María José Catalá, i del regidor de Compromís, Pere Fuset.

Tot, en dies on la política està a mig gas. El Consell de Ministres aprovarà demà la pròrroga de les mesures econòmiques per a fer front als efectes de la inflació, la crisi energètica i la guerra d'Ucraïna. 

El 2023 tanca amb una taxa de violència masclista que a la Comunitat Valenciana duplica la de l'any passat. Quan falten només cinc dies perquè acabe l'any, sis dones han sigut assassinades per la parella o exparella, 55 en tot Espanya. L'observatori del poder judicial contra la violència de gènere ha publicat hui les dades de la violència masclista en el 2022, quan van assassinar una dona cada set dies i mig. Aquestes i altres notícies, en el nostre pòdcast. 

stats