26.05.2022 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat que al Congrés s'ha aprovat l'anomenada llei del "només sí és sí". La pedra angular del text és el consentiment. A més, es reforma la tipificació dels delictes sexuals en el Codi Penal, i ja no es diferencia entre "abús" i "agressió". Una altra novetat d'aquesta norma és que a la violència sexual i la vicària s'afegeix l'econòmica com a forma de violència masclista.

També ha tirat avant la llei de l'audiovisual que té en peu de guerra el sector del cine perquè obri la producció independent a grans corporacions, però també té en contra les plataformes lingüístiques que defenen les llengües cooficials i els sindicats, que rebutgen el text perquè consideren que posa en perill el model de les televisions públiques. La norma ha prosperat gràcies a l'abstenció del PP, tot i que no estan d'acord amb el text.

A més, Sánchez ha anunciat una reforma en la llei del CNI i també canvis en la normativa sobre secrets oficials, sense convéncer la resta de grups.

Ací, finalment el Botànic ha convalidat les mesures anticrisi del Consell, després d'arribar a un acord entre les tres forces del Consell a última hora. Tot això i més, en el pòdcast.

stats