25.01.2024 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem fet balanç del tercer pic de calor que ha arribat a la Comunitat en gener. Amb temperatures que van de rècord en rècord, tant al litoral com a l'interior. Zones d'alta muntanya on s'han disparat els termòmetres en lloc de desplomar-se i que han deixat marques entre set i deu graus per damunt del que seria habitual en aquestes dates. 

I en el dia gran de la Comunitat Valenciana en Fitur, en la que ha sigut la segona jornada, hem recorregut el territori de nord gràcies a les diferents propostes d'ajuntaments i mancomunitats. En la primera, quatre presidents de comunitats, entre elles la valenciana, reclamaven una aportació extraordinària per a compensar els efectes d'un finançament autonòmic deficient. Aquest dijous, Carlos Mazón ha insistit en la reivindicació d'un fons d'anivellament, que la ministra d'Hisenda ha confirmat que no estarà en els pressupostos de 2024. María Jesús Montero ha afirmat que la fórmula la van rebutjar totes les autonomies en l'últim Consell de Política Fiscal i Financera, i que la compensació reclamada arribarà amb la condonació del deute, per a la qual també demana la col·laboració del PP. 

També hem explicat les novetats en educació que ha plantejat el Consell Escolar de l'Estat, reunit aquest dijous. L'òrgan ha aprovat per unanimitat la proposta per a prohibir l'ús dels telèfons mòbils en infantil i en primària i limitar-los als instituts.

En clau de tribunals i successos, hem buscat l'última hora sobre l'home detingut per la mort del canonge de la catedral de València. Segons s'ha sabut, portava el mòbil de la víctima en el moment de l'arrest i havia fet ús de la seua targeta de crèdit. El presumpte podria passar divendres a disposició judicial. 

I a 24 hores de l'exaltació i 48 de l'exaltació infantil, aquest dijous hem estat en directe en l'assaig general. Més informació en el pòdcast de 'Les notícies de la nit'.

stats