24.03.2023 | Les notícies de la nit

77 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' de hui hem tornat a estar centrats en l'incendi de Vilanova de Viver, a l'Alt Millars. El resultat provisional és de 4.000 d'hectàrees cremades i un perímetre de 40 quilòmetres. Hi ha 1.500 veïns i veïnes de l'Alt Millars evacuats per un foc on treballen més de 500 persones. Miren de frenar les flames perquè no afecten el parc natural de la serra d'Espadà. Estan desallotjats Montanejos i les pedanies de La Alquería i La Artijuela, la Pobla d'Arenós i les pedanies de Los Calpes, Los Cantos i La Monzona, la Font de la Reina, Montant i Aranyel.

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, després de la reunió des del Centre de Comandament ha lamentat que l’evolució del foc no està sent positiva. La Guàrdia Civil investiga quatre operaris de les brigades municipals per una actuació negligent durant uns treballs de neteja que haurien ocasionat l’incendi de Vilanova de Viver. Presumptament, el foc s’hauria originat a causa d’una espurna que va saltar d’una màquina desbrossadora.

Divendres negre en les borses europees per la caiguda de Deutsche Bank. El banc alemany ha registrat pèrdues del 14% i arrossega les principals entitats europees. L'Ibex-35 ha perdut un 2%, amb caigudes d'un 5% de Bankinter i valors semblants per a altres entitats bancàries, com el Banc Sabadell o el Santander. Les principals borses europees també han tancat en roig. Milà ha perdut un 2%, mentre que París, Frankfurt i Londres s'han situat al voltant de l'1,5%. 

L'esclat social contra la reforma de pensions d'Emmanuel Macron continua als carrers de França. El president francés descarta canvis en el seu govern i assegura que continuarà avant, malgrat el descontentament social. La pressió al carrer ha obligat a ajornar la visita del rei d'Anglaterra Carles III, prevista per a aquest divendres. Només ahir hi ha haver 500 detinguts.

L'Institut Valencià de Cultura rebrà part del llegat d'Al Tall. El compositor d'Al Tall Vicent Torrent ha donat 22 caixes amb material gràfic, fotografies, cartells, discografia i partitures del repertori del grup, dels quaranta anys de vida de la banda. La donació de Torrent té un objectiu clar. Que no s'oblide el que van fer les últimes dècades del segle passat: música, en valencià, recuperant la tradició, però adaptada als nous temps. 

stats