23.02.2024 | Les notícies de la nit

52 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem repassat els principals titulars que deixa aquest divendres l'incendi que ha calcinat un complex residencial al barri Campanar de València. La xifra de víctimes mortals s'ha elevat a nou persones, segons la primera inspecció ocular de la policia científica i els bombers. Totes estaven il·localitzables i els pitjors presagis s'han complit. A més, l'incendi ha deixat sense res unes 400 persones després que el foc haja devorat més de 130 habitatges. 

D'altra banda, hem explicat amb detall les ajudes que el Consell aprovarà dilluns per a la compra de béns de primera necessitat. També dotacions específiques per a la vivenda i assistència psicològica permanent. Les persones afectades tindran prioritat per a inscriure's en un centre de dia o residències a les persones dependents, i per als xiquets i xiquetes que s'hagen de reescolaritzar. De moment, l'Ajuntament de València ha oferit a les famílies una finca de 131 vivendes al barri de Safranar on allotjar els afectats. 

I tot en el mateix dia en què el jutjat de guàrdia obri diligències per l'incendi i decreta el secret de les acusacions, segons ha confirmat la delegada del govern, Pilar Bernabé. A hores d'ara, la investigació està en marxa i encara està per determinar quin material plàstic està implicat en la ràpida propagació del foc. A falta de determinar les causes de l'incendi, els experts consultats per À Punt consideren que la normativa és laxa i que aquest incendi suposarà un canvi en la legislació sobre construccions.

stats