21.12.2023 | Les notícies de la nit

26 min.
tp

IEn 'Les notícies de la nit' hem abordat la reunió entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès. Els dos dirigents han arribat a acords sobre finançament i plurilingüisme i han xocat en qüestions com el referèndum. Ha sigut un dia abans de la reunió entre Sánchez i Feijóo, una reunió on la situació del poder judicial centrarà bona part de la conversa. Precisament hui, el ministre de Justícia, Félix Bolaños, s'ha reunit amb el del Tribunal Suprem, Francisco Marín, amb el referons de les crítiques pel 'lawfare' judicial i la negativa de jutges i magistrats a comparéixer al Congrés en les comissions d'investigació.

La conselleria d'Educació ha donat a conéixer el nou model d'escolarització als sindicats i a les associacions de pares i mares d'alumnes. El districte únic, que s'implantarà a partir del curs que ve, s'ha rebut amb diversitat d'opinions: satisfacció en la concertada, rebuig en la pública.  

Una de les notícies de la vesprada, que ens ha arribat des de l'exterior, és el tiroteig a Praga, a la República Txeca, almenys amb quinze persones mortes i desenes de ferides, després que un estudiant ha obert foc i després s'ha disparat. El tiroteig ha sigut molt prop de la zona turística de la ciutat. Això ha fet desfermar-se el pànic no només entre la comunitat universitària, sinó també entre els turistes que visitaven el centre de la ciutat. Les autoritats han descartat que els fets estiguen vinculats amb un acte terrorista. És la matança més greu que ha passat mai en aquest país. 

També hem anat en directe a una administració de loteria, a Alaquàs, a l'Horta Sud, on desenes de persones han fet cua en les hores prèvies al sorteig de la grossa de Nadal. Molta gent buscava la sort a última hora fent cas a la intuïció. 

La Valenciana és la novena comunitat autònoma que més diners destinarà al sorteig, amb una mitjana de 80,31 euros per habitant. També a Alcoi, on la vespra del sorteig hi ha una tradició valenciana que busca atraure la sort, fent l'últim sopar en la pobresa. Aquestes i altres notícies, en el nostre pòdcast. 

stats