21.11.2023 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat de la presa de possessió del nou equip de govern coalició entre el PSOE i Sumar, i de l'intercanvi de carteres, en el qual les ministres ixents de Podem, Irene Montero i Ione Belarra, han tingut protagonisme. Han deixat els càrrecs entre crítiques a Pedro Sánchez i als socialistes. Demà, primer consell de ministres, on s'estrenarà la ministra d'Educació i Esports, Pilar Alegria, com a ministra portaveu.

Les cases de joc que estiguen a menys de 850 metres d'un centre escolar o un centre de salut podran renovar la llicència i continuar obertes. És una de les modificacions introduïdes pel PP i Vox en la llei del joc valenciana aprovada per l'anterior govern del Botànic. Aquests canvis ja han sigut criticats per l'oposició i associacions escolars. Sí que es manté la moratòria de 5 anys per a poder obrir noves instal·lacions, això sí, amb dos excepcions: els salons recreatius i els locals habilitats per a tindre màquines de joc.

Les conselleries de Sanitat i Educació implantaran la figura de la infermera o l'infermer escolar, un per cada zona de salut bàsica. Seran en total 300 professionals per a coordinar les necessitats de l'alumnat als centres educatius públics i concertats. Es posarà en marxa a partir del curs que ve. Els col·legis d'infermeria i els centres educatius, que ho reclamaven des de fa molt de temps, veuen aquesta mesura amb bons ulls, tot i que demanen que la Conselleria els en done més informació.

I de l'exterior, Hamàs, Israel i tot mediador en el conflicte asseguren que l'alto el foc temporal a Gaza és imminent, però de moment no n'arriba confirmació oficial. El pacte inclouria alliberar 50 ostatges en mans dels milicians a canvi de 300 presoners palestins. Mentrestant, les tropes israelianes no frenen les operacions a la Franja. Han completat el setge de Jabalia i han atacat novament el camp de refugiats de la localitat. L'ONU, l'OMS i UNICEF parlen d'una situació humanitària crítica. Mentrestant, la ciutadania lluita per aconseguir aigua i sobreviure.

stats