18.10.2021 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat de la primera sessió del juí sobre la plataforma d'emmagatzematge de gas Castor. S'han assegut al banc dels acusats de l'Audiència de Castelló els dos exdirectius de l'empresa Escal UGS. La justícia ha de dictaminar si són responsables dels més de 500 terratrémols que va causar la injecció de gas davant les costes de Vinaròs.

Així mateix, amb motiu del desé aniversari de la Conferència d'Aiete i de la fi de la violència d'ETA, el coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha manifestat hui el seu "pesar i dolor pel patiment" de les víctimes d'ETA que, ha afirmat, "no s'hauria d'haver produït mai". L'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) ha considerat insuficient la declaració d'Otegi, a qui exigeix que "si de veritat" lamenta el sofriment causat, demane als presos que col·laboren per a aclarir els més de 300 crims sense resoldre.

I pel que fa a les dades de la Covid, aquest cap de setmana s'han superat els 500 contagis. Ens hem de remuntar a fa un mes, al dilluns 20 de setembre, per a trobar una xifra similar. La incidència acumulada ha pujat quasi 4 punts des de divendres. Això i molt més, en el podcast. 

stats