18.03.2022 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat que Espanya canvia de posició sobre el Sàhara en plena crisi energètica. Pedro Sánchez ha enviat una carta al rei del Marroc on qualifica la proposta de Rabat sobre l'autonomia de l'excolònia espanyola com la més seriosa, realista i creïble. Unides Podem se'n desmarca.

Això passa en un dels dies grans de les Falles. Hui, segon dia de l'Ofrena, que acabarà cap a la mitjanit amb el lliurament de l'últim ram per la fallera major de la ciutat. I a la 1.30 de la matinada, la cita està al llit vell del Túria, amb la Nit del Foc.

De fons, a causa de l'encariment del preu de l'energia i dels combustibles, cinqué dia de vaga de la plataforma de transportistes. Encara que siga una organització minoritària, els efectes ja es noten en la distribució. Els preus s'han disparat un 30 per cent en peix i verdures i hortalisses i el desabastiment amenaça els supermercats. De fet, Consum ha anunciat que limita la compra de llet a 6 litres per persona a partir de dilluns.

A Alacant, al centre d'acolliment de persones refugiades d'Ucraïna instal·lat a l'hospital de campanya ha arribat el primer autobús amb persones que fugen de la guerra. Hem parlat amb Jaume Durà, responsable de l'equip jurídic i d'incidència política de la Comissió d'Ajuda al Refugiat al País Valencià, CEAR PV.

Per a acabar, hem agafat fet una pausa cultural i literària amb Elvira Cambrils, escriptora i autora d''Aire', cinqué premi Carmelina Sánchez-Cutillas de Novel·la i Prosa Creativa Vila d'Altea i Lletra Lila d'enguany. Tot això i més, en el podcast.

stats