15.12.2023 | Les notícies de la nit

11 min.
tp

En format reduït, pels compromisos esportius, aquest divendres en 'Les notícies de la nit' ens hem fet ressò de l'argument polític del dia, la marxa de Ximo Puig com a secretari general del PSPV. De moment continuarà al Senat on presideix la comissió de pressupostos, però també es parla d'un càrrec a París com a ambaixador davant de l'OCDE. 

El seu relleu obri també la carrera per a la candidatura a la presidència de la Generalitat. Com a aspirants, els dirigents provincials Carlos Fernández Bielsa, de València, i Alejandro Soler, d'Alacant; i amb el suport de Sánchez i del mateix Puig, la ministra de Ciència, Diana Morant. 

I en crònica política a Espanya, dos arguments. D'una banda, les diferències entre la vicepresidenta econòmica del govern espanyol, la socialista Nadia Calviño i la vicepresidenta i ministra de Treball, Yolanda Díaz, de Sumar, al voltant de l'impost a la banca i la revisió del subsidi per desocupació. I d'una altra, el desacord del govern espanyol amb la judicatura i la possible reunió entre el president del Tribunal Suprem i el ministre de Justícia, Félix Bolaños.

Aquest divendres és també dia de dinars i sopars de Nadal. La Direcció General de Trànsit ha reforçat aquesta setmana els controls d'alcohol i drogues, mentre l'hoteleria diu que s'han batut tots els rècords. També hem parat atenció al repunt d'hospitalitzacions per covid i grip a les portes de Nadal. Les primeres aglomeracions amb el pont festiu de desembre han provocat un augment de la transmissió dels virus respiratoris entre la població. Més detalls en el pòdcast de 'Les notícies de la nit'. 

stats