15.04.2024 | Les notícies de la nit

26 min.
tp

Evoluciona favorablement, encara que continua actiu, l'incendi de Tàrbena que ja ha cremat 640 hectàrees a la serra del Ferrer segons l'última actualització. Dues persones han sigut detingudes i posades en llibertat per l'origen d'un incendi que s'hauria produït per una crema agrícola descontrolada. La gran massa forestal, la falta de visibilitat pel fum i l'orografia estan dificultant els treballs d'extinció. Fins a 8 mitjans aeris, i 226 membres de la UME i bombers han estat treballant hui a la zona. 3 bombers han resultat ferits encara que de caràcter lleu.

Pendents també d'un altre incendi, en aquest cas en una planta de reciclatge a San Antonio de Requena que està provocant una gran columna de fum negre. Dues persones han resultat ferides per inhalació.

En l'àmbit polític, el cap del Consell Carlos Mazón ha anunciat hui la gratuïtat total de l'educació infantil en l'etapa de 0 a 3 anys, que es posarà en marxa ja des de setembre del 2024. Es beneficiaran els xiquets i xiquetes d'escoles públiques, escoles públiques municipals i escoletes infantils privades. La Generalitat calcula que més de 72.000 xiquetes i xiquets es beneficiaran.

A Calp, a la Marina Alta, una disputa veïnal sembla estar darrere de la mort de dos homes en una urbanització. La Guàrdia Civil sospita que un d'ells ha matat l'altre amb una arma de foc i a continuació s'ha llevat la vida.

I en la informació internacional: Els països més influents confien en una rebaixa de la tensió al Pròxim Orient després de l'atac de l'Iran contra Israel. El govern de Netanyahu promet una resposta contundent al llançament de drons i míssils sobre territori israelià, la majoria dels quals van ser interceptats. Pedro Sánchez manté el pla de reconéixer l'estat palestí tot i l'escalada bèl·lica a la regió.

stats