15.02.2022 | Les notícies de la nit

67 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat que el 15 de febrer del 2012 va nàixer la Primavera Valenciana. Aquell dia, a un estudiant de l'Institut Lluís Vives de València el van detindre en una protesta contra les retallades del Consell en educació. Aquella espurna va acabar amb càrregues policials, una trentena de persones ferides i 45 detingudes. A aquell primer dia se sumaren més mobilitzacions.

En política, aquesta vesprada al Senat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat al PP que trenque els pactes amb Vox en comunitats com Madrid, la Regió de Múrcia i Andalusia, si volen començar a parlar sobre una possible abstenció del PSOE a Castella i Lleó. Pablo Casado, en l'executiva que ha fet el PP esta vesprada, ha assegurat que tenen uns límits per a pactar. I que els seus principis són les seues condicions. Així, el president del PP ha defensat que, qui vulga arribar a acords amb la formació, haurà d'acceptar les seues línies roges. I els parlarem d'una fita en la investigació valenciana.

I en ciència: un estudi pioner relaciona la varietat de bacteris a la zona nasofaríngia amb el pronòstic de gravetat de la covid.

A més, una denúncia anònima ha servit a À Punt per a destapar un frau per tal d'obtindre títols d'anglés, i la manera d'actuar. Un grup organitzat suplanta la identitat de l’estudiantat en exàmens oficials en línia per aconseguir el certificat corresponent. Venen els títols entre 1.800 i 15.000 euros, depenent del nivell de què s'examine qui paga. Tot això i més, en el podcast.

stats