13.02.2024 | Les notícies de la nit

67 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem estat en directe a la Devesa del Saler de València, després que les autoritats han donat el vistiplau a la trentena de veïns i veïnes desallotjats per a tornar a casa. Aquest ha sigut l'incendi més greu dels dèsset que s'han declarat a la zona des de l'estiu. La investigació apunta que l'hauria provocat la mateixa persona que va tindre un conat diumenge passat.

També hem repassat el que ha donat de si la huitena jornada de protestes de llauradors. Aquesta vegada, a les comarques del sud, a Villena, on els tractors han intentat tallar l'A-31 a l'Alt Vinalopó. Mentrestant, el president de la Generalitat i les principals organitzacions agràries valencianes han escenificat un front comú per a defendre els interessos de la Comunitat davant de Brussel·les i davant de la ministra Ribera. En la reunió de dilluns, Carlos Mazón exigirà canvis en el transvasament Tajo-Segura.  

Hem contat els detalls de la línia d'avals per a la hipoteca que l'ICO, l'Institut de Crèdit Oficial, ha obert per a joves i famílies amb menors al càrrec. És el que ha aprovat aquest dimarts el Consell de Ministres, que cobrirà el 20% del preu total de la vivenda. 

Repassarem l'última jornada del juí pel presumpte finançament irregular del PP de València en temps de Rita Barberá, que ha quedat vist per a sentència. S'investiguen les campanyes municipals del 2007 i del 2011. Les defenses han demanat l'absolució i consideren que els delictes no es poden provar. La Fiscalia parla de frau electoral i demana nou anys de presó per a qui va ser número dos de l'Ajuntament, Alfonso Grau. 

I hem celebrat el Dia Mundial de la Ràdio. Aprofitem aquest dia per a presentar-los les veus que estan darrere dels micròfons de la ràdio d'À Punt i que coneguen un poc més com són els i les professionals que cada nit ens conten les notícies a cau d'orella...

stats