11.03.2024 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem tornat a parlar de l'incendi del barri de Campanar, a València, on deu persones van morir, i ho hem fet després de saber que el foc es va iniciar en un electrodomèstic de la cuina. Hui s'ha alçat el secret de sumari i aquesta és la conclusió principal. S'ha alçat després que el jutjat ha arxivat les investigacions. Aquest mateix dilluns un grup de quatre famílies de les deu víctimes ha recorregut contra l'arxivament del sumari. I aquesta vesprada, a la catedral de València s'ha oficiat una missa en memòria de totes les víctimes.

Hui dilluns s'han complit vint anys del pitjor atemptat terrorista a Europa, amb 193 morts, 2.000 ferits i milers de vides trencades a Madrid. Les estacions d'El Pozo, Santa Eugenia i, per descomptat, Atocha, han sigut els escenaris en memòria de totes elles. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha apel·lat a la memòria de les víctimes. Hui ha sigut dia de record i d'homenatges, però també de retrets polítics. 

En clau judicial, el president del Vila-real Club de Futbol, Fernando Roig, s'ha assegut al banc dels acusats per dos delictes de frau fiscal en les obres de reforma de l'estadi de La Ceràmica. Segons la Fiscalia, es van defraudar més de mig milió d'euros en impostos i demanen sis anys de presó per a ell. 

També els hem contat que la Confederació Hidrogràfica del Segura ha declarat l'estat de sequera extraordinària. La manca de pluja i l'escassedat han fet que es mantinguen les restriccions al regadiu, a l'espera de l'evolució de la situació. I ens hem centrat en dos accidents d'autobús que han causat diverses persones ferides, algunes de gravetat, a Esplugues de Llobregat i Mallorca. Aquestes i altres notícies, en el nostre pòdcast. 

stats