10.11.2023 | Les notícies de la nit

27 min.
tp

En Les notícies de la nit fem els comptes: Pedro Sánchez ja té assegurats 179 vots a favor, després de culminar aquest divendres els acords que li faltaven. El pacte amb el PNB inclou el traspàs de competències pendents i la negociació del futur autogovern d'Euskadi en un màxim de dos anys. La diputada de Coalició Canària també donarà suport a Sánchez, però no a l'amnistia. Amb els pactes signats amb els nacionalistes bascos i els canaris, Pedro Sànchez té ja més que assegurada la majoria absoluta en la primera votació de la investidura. 

Mentrestant, a Ferraz i a altres seus del PSOE, aquest divendres s'ha convocat una nova jornada de manifestacions. Entre d'altres, a València, Alacant i Elx. També a Màlaga, que aquest divendres acollia el congrés del Partit Socialista Europeu. 

D'altra banda, el Consell ha firmat el decret que posa fi a la taxa turística, un impost aprovat fa un any per l'anterior govern i que no ha arribat a aplicar-se mai. El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha insistit que aquest impost suposava una barrera per als turistes que visitaven la Comunitat Valenciana i restava competitivitat al sector. A Europa està vigent en 20 països i 137 ciutats. A la Comunitat Valenciana, la derogació entrarà en vigor el 15 de novembre. 

I a l'exterior, ens hem fixat en la situació al Pròxim Orient. La violència s’estén de forma alarmant pels territoris ocupats a Cisjordània. Tot i no patir bombardejos d'aviació diaris, i sense que hi haja una guerra oberta com a Gaza, la zona pateix el llançament de míssils selectius de l’exèrcit israelià, i un augment de les víctimes mortals com no es registrava en vint anys.

Programes

Més

Entrevistes

Més
stats