10.07.2024 | Les notícies de la nit

39 min.
tp

A l'informatiu de hui hem estat pendents de la conferència sectorial de Tenerife que ha de decidir el repartiment dels migrants menors en les comunitats autònomes. En principi, les governades pel PP acceptaran acollir els 400 xiquets i adolescents, 23 li corresponen a la Comunitat Valenciana, però exigiran més fons per a poder assumir-los amb garanties. La gran incògnita és quina serà la resposta de Vox. El seu líder, Santiago Abascal, amenaça des de fa dies de trencar els pactes en les comunitats autònomes on governen amb el PP si aproven l'arribada de més menors. 

Els passatgers afectats per l'evacuació del GNV Tenacia encara no han pogut accedir a l'embarcació per a comprovar en quin estat es troben els seus vehicles. No es donen encara les condicions per a fer-ho , i la companyia sí que els ha permés acostar-se a la terminal. Algunes de les seues pertinences han pogut ser classificades per a tornar-les als seus propietaris. Però estan desesperats perque no veuen la llum al final del túnel. 

València lidera l'augment de preus del lloguer de tot Espanya. El cost mensual d'una vivenda llogada és de 1.600 euros. Ho diu l'últim informe de la Càtedra d'Habitatge de la Universitat Politècnica de València. Una situació provocada per la falta d'edificis d'obra nova, a la qual s'afig que algunes de les noves construccions es destinen al lloguer turístic o de curta estada. 

Comencen els concerts al Pirata Beach de Gandia. Des de hui fins dissabte s'esperen 100.000 assistents per a un certamen que reforça la seguretat: hi haurà un camí violeta senyalitzat i il·luminat entre la zona d'acampada i el recinte de concerts per a evitar agressions sexuals i accidents.

stats