07.11.2022 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat de l'inici de la Cimera del Clima de l'ONU, la COP27, que arranca amb l'advertència feta pel secretari general de les Nacions Unides, António Guterres: "Ens acostem a l'infern climàtic, encara amb el peu en l'accelerador". En esta cimera, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat la inversió de trenta milions per a accions relacionades amb l'adaptació al canvi climàtic, entre les quals cinc milions per al pla internacional de resiliència enfront de les sequeres, una iniciativa conjunta presentada amb el Senegal i a la qual s'han sumat una vintena de països. 

Hui mateix, l'Agència Estatal de Meteologia ha fet públic el seu balanç climàtic i conclou que el mes d'octubre fou el mes més càlid a la Comunitat Valenciana des que hi ha registres, amb una temperatura 2,9 graus per damunt de la mitjana. En l'informatiu, hem parlat l'ambientòloga i coordinadora del Col·legi d'Ambientologia de la Comunitat Valenciana, Idoia Martínez, que ens ha explicat que no espera grans acords de la COP27. 

La Plataforma Nacional en Defensa del Transport ha anunciat una vaga indefinida a partir del pròxim dilluns, 14 de novembre. La patronal del sector no la secunda, mentre que les botigues demanen al govern central garanties davant la proximitat del Black Friday i Nadal.

També hem tractat les novetats en la reforma del sistema de pensions després de la nova proposta que ha fet hui el ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, que planteja una jubilació progressiva o parcial, és a dir, anar reduint hores de faena en l'últim tram d'anys treballats com, assegura, ja es fa en altres països europeus.

La Comunitat Valenciana espera assolir els dos milions de turistes britànics l'any que ve. El Regne Unit és el principal mercat valencià, amb el 40% dels turistes dels hotels. Les xifres de 2023 no arribaran a la prepandèmia, però les perspectives són bones, segons la patronal Hosbec. I continuant amb l'economia, també hem donat compte de l'inici de la campanya del torró, que comença amb perspectives d'un lleuger creixement. En el Dia Mundial del Torró hem sabut que enguany pujaran les vendes un 4%, però ens costarà un poc més car; a pesar d'això, els fabricants intenten minimitzar l'impacte en el consumidor. 

stats