Federico Félix veu el 2022 com una data "raonable" perquè estiga en marxa el corredor mediterrani

20 min.
12

No és la data ideal, però sí raonable. El president de la Fundació Pro AVE, Federico Félix creu que amb quatre anys n’hi ha prou perquè el corredor mediterrani estiga plenament en marxa. Així ho ha destacat en declaracions a À Punt NTC Matí: "No sé si és possible, crec que sí, si s’hi posa la voluntat política i els recursos econòmics", ha assenyalat. L'empresari ha assegurat que la sintonia amb el govern central és bona i que confia que el ministre de Foment, José Luis Ábalos, i l’alt comissionat del govern per al corredor mediterrani, Josep Vicent Boira, siguen veus influents i "aliades" perquè es puga donar una espenta a aquest projecte.

"Les xifres són aclaparadores. Exportar per carretera suposa entre 4 i 5 cèntims més per quilo, que ha de posar el llaurador. El corredor ja l'hem pagat una vegada com a mínim", ha indicat Federico Félix, que ha afegit que cal prioritzar tant el transport de mercaderies com el de passatgers, ja que el turisme és un dels sectors determinants per a la Comunitat Valenciana i que "totes dues qüestions són fonamentals. S'han de conjuminar i són complementàries". De la mateixa manera, el president de la Fundació Pro AVE ha comentat que el corredor Cantàbric-Mediterrani és un altre projecte "prioritari" i que es continuarà treballant per a defensar-lo.

En aquest sentit, l'empresari ha assenyalat que "ha faltat força política. No hem pintat mai res a Madrid. Això ha sigut una constant en la nostra història. La societat és culpable també, perquè no ha sabut espentar els polítics", ha assegurat. Per aquest motiu, espera que a partir d'ara les coses siguen diferents. "Que no estiga en marxa el corredor mediterrani va contra l'economia i la societat valencianes i no podem consentir-ho. A més, és una situació que cada vegada s'agreuja més, perquè hem de ser més competitius i ens ofeguem". És per això que espera que la gran trobada d'empresaris d'aquest 27 de setembre a Barcelona supose un nou pas perquè el projecte siga una realitat al més prompte possible.

stats