‘Valencians al món’ tasta la millor tradició gastronòmica de Normandia

El programa més viatger d’À Punt estarà en una de les díhuit regions de França, una entitat històrica famosa pels seus penya-segats i pel desembarcament dels aliats

Alejandro de Daimús al Mont Saint Michel.
Alejandro de Daimús al Mont Saint-Michel. / Departament de Comunicació
18 de gener 2022 - 11:22

Aquest dimecres 19 de gener a les 22:00 hores, Valencians al món ens descobreix els secrets de Normandia. El reporter Enrique Tena visita una de les regions més famoses de França i ens mostra la seua rica gastronomia.

Alejandro, de Daimús, es va traslladar a Normandia fa onze anys. Amb aquest dentista veurem el mont Saint-Michel en avioneta. Aquesta xicoteta illa rocosa és el segon indret més visitat de França després de la torre Eiffel. També amb ell tastarem un dels productes típics de la regió, les ostres.   

Giomar, de València, fa dotze anys que viu a França. Amb aquesta fisioterapeuta visitarem la capital de la regió, Rouen. Ens meravellarem amb la seua catedral, la més alta del país, i veurem el rellotge més antic de tot Europa. També tastarem un assortiment de formatges típics de la zona.

Carles, de Benidorm, i Jorge, de l’Alcora, són parella i fa un any que viuen a Normandia. Amb ells veurem la ciutat portuària de Le Havre. També descobrirem els penya-segats d’Étretat, una meravella de la naturalesa coneguda mundialment. Amb aquesta parella, a més, parlarem de com es viu l’homosexualitat en una regió prou conservadora com és Normandia.

Carlos de Benidorm i Jorge de l'Alcora comparteixen la seua vida a Normandia.
Carlos de Benidorm i Jorge de l'Alcora comparteixen la seua vida a Normandia.

Jose Manuel, de Tàrbena, fa 57 anys que viu a França. Amb aquest antic treballador ferroviari veurem l’estació de Rouen o el Palau de Justícia. I menjarem un plat típic, l’ànec a la sang.

Neus, de Benlloc, fa nou anys que viu a Normandia. Amb aquesta veterinària de cavalls descobrirem com es treballa amb aquests magnífics animals. També veurem les platges on va tenir lloc el desembarcament de Normandia per part dels aliats i el cementeri americà. Si a la Comunitat tenim la taronja, a la Normandia tenen la poma, així que a Valencians al món tastarem la famosa sidra normanda.

Neus de Benlloc i la seua passió pels cavalls
Neus de Benlloc i la seua passió pels cavalls

‘Valencians al món’ viatja a la regió de les ostres franceses

La producció de lactis de la regió té molta empenta: els formatges són mundialment coneguts, entre els quals es troben el camembert, el livarot i el pont-l'évêque. Normandia és coneguda per ser el major productor de sidra de la regió. S'hi produeix també sidra de peres, però en quantitats menys importants i hi ha poca producció de vins. A més, Normandia és el principal productor d’ostres de França.

Valencians al món s'ha adaptat als temps covid-19, respectant les normes de cada país i reflectint com viuen els valencians i valencianes a les diverses destinacions.

També et pot interessar

stats