‘Punt Docs’ dedica aquesta nit un documental a la matemàtica aplicada a la indústria

Quatre dones són el fil conductor d’aquest documental que anticipa el congrés mundial que acull València a partir de dilluns.

Reportatge de 'Punt Docs'
Reportatge de 'Punt Docs'

Darrere de la majoria d’avanços tecnològics, científics o mèdics hi ha una fórmula matemàtica. Alguns d’ells els podrem conéixer en el Punt Docs d’aquesta nit. El reportatge que hui presenta el programa, La matemàtica de les coses, ens acostarà un poc més a què és la matemàtica aplicada a la indústria.

Quatre dones són el fil conductor del reportatge que aquesta nit emet la televisió d’À Punt a partir de les 21:15 hores. I triem quatre dones perquè la matemàtica aplicada és la branca en què hi ha més dones que excel·leixen. La valenciana Rosa Donat, la basca María Jesús Esteban, Peregrina Quintela, gallega, i María Casanellas, catalana, ens explicaran com s’aplica la matemàtica a la indústria. El reportatge s’anticipa al Congrés Internacional de Matemàtica que acollirà València a partir del dilluns 15 de juliol i en el qual participaran els millors especialistes del món, més de 4.000 homes i dones procedents de totes les universitats del planeta.

Al llarg del reportatge coneixerem la personalitat i la carrera d’aquestes quatre dones destacadíssimes en el camp de la matemàtica aplicada. Visitem a València, París, Barcelona i Santiago les facultats on imparteixen classes i on investiguen, i escoltem també alguns dels seus deixebles. I com a tercera pota del documental veiem les dificultats que han tingut com a dones per a fer-se un lloc en el món científic.

A Espanya la matemàtica aplicada suposa el 10% del PIB (producte interior brut), quasi el mateix que els ingressos per turisme. A pesar d’aquesta realitat i del fet que millora i allarga la vida de les persones, a vegades continua sent una ciència invisible.

Tots els programes de la televisió i de la ràdio d'À Punt Mèdia es poden veure en directe, i a la carta, a través del lloc web https://www.apuntmedia.es/ i en les aplicacions mòbils i de smart TV.

També et pot interessar

stats