Miguel Hache porta la denúncia social a Na Jordana amb una casa de nines

Per primera vegada aquesta comissió podrà participar en la categoria de falles experimentals i innovadores

Imatge del muntatge de la falla infantil de Na Jordana / À Punt NTC

L’artista Miguel Hache ha volgut utilitzar la falla infantil de la comissió Na Jordana per a fer denúncia social. Ha volgut recrear, com si fora una casa de nines, l’edifici del carrer Caixers on ell i sis famílies més van viure i els van desnonar per a fer apartaments turístics. Una experiència que ja va narrar fa poc en el llibre il·lustrat Manual d’instruccions.

L’artista ha explicat a À Punt que li resultava molt interessant el punt de trobada entre el joc, representat per la casa de nines, i la forma com els grans fons inversors frivolitzen amb els desnonaments. Així és com va arribar a aquest disseny que funciona tant per al públic infantil com per a l’adult.

La reproducció de l’edifici compta amb fusta, materials reciclats, teles i els papers de les parets dels mateixos pisos de la finca. De fet, els que foren veïns i veïnes de Miguel reconeixen el seu antic edifici en aquest monument faller.

La falla, que fa competir Na Jordana en la categoria de falles experimentals i innovadores per primera vegada, es completa amb uns personatges articulats amb què les espectadores i els espectadors poden interactuar.

També et pot interessar

stats