Metrovalència ofereix servei 24 hores del 15 al 20 de març per les Falles

Tant el metro com el tramvia funcionaran durant tot el dia per a garantir el transport públic al Cap i Casal durant les festivitats

Imatge d'arxiu d'un tramvia de Metrovalència
Imatge d'arxiu d'un tramvia de Metrovalència / FGV

Metrovalencia oferirà servei de metro i tramvia durant les 24 hores del dia entre el 15 i el 20 de març amb motiu de la celebració de les Falles. Dins d’aquest període, del 10 al 20 de març, hi haurà 48 agents d'estació per a facilitar l'atenció a les persones usuàries, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Així mateix, ha destacat que enguany, per primera vegada, es poden utilitzar els nous títols de transport SUMA, que integren els serveis de Metrovalència, MetroBus, EMT i Renfe-Rodalia i que ofereixen un transbord gratuït.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha precisat que aquest servei ininterromput de metro i tramvia conclourà la matinada del 20 de març una vegada finalitzada la tradicional Cremà de les Falles.

Arcadi España ha anunciat aquest servei continu després de mantindre una reunió amb la secretària autonòmica d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, María Pérez; la directora gerent d'FGV, Anaïs Menguzzato, i responsables de l'Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV).

El conseller ha desatacat l'"important esforç que suposa oferir aquest dispositiu humà i tècnic" en Metrovalència "per a fer front a les necessitats de les persones usuàries durant les Falles 2022".

"La Generalitat reforçarà el transport públic els dies grans de Falles, oferint 120 hores de servei continuat i ajustat a la programació de les festes en els principals destins de la xarxa", ha concretat el responsable autonòmic. A més, els dos caps de setmana de març previst a les Falles i els dies principals de les festes s'han previst reforços al migdia per les mascletaes a la plaça de l'Ajuntament de València.

Un servei habitual en les Falles anteriors a la pandèmia que es posarà en marxa de nou enguany mantenint els protocols i les recomanacions sociosanitàries actuals.

“Tranquil·litat i confiança”

El conseller ha subratllat que "FGV també reforça l'atenció als viatgers i viatgeres per a generar tranquil·litat, confiança i garantir que es complisquen totes les mesures i recomanacions sanitàries a l'hora d'utilitzar el transport públic".

En aquest sentit, la Generalitat ha recordat que l'ús de la mascareta és obligatori a l'interior i exterior de les instal·lacions, així com en trens i tramvies. Així mateix, ha afegit que es mantenen els dispensadors de gel hidroalcohòlic i ha recordat que està prohibit accedir amb globus, material pirotècnic, i amb bicicletes en determinats moments i trams de la xarxa subterranis.

També et pot interessar

stats