Les festes reactiven tímidament l'economia dels sectors fallers

Encara que s'ha vist una lleugera millora en sectors com el de la flor, altres com les pirotècnies i les orquestres no alcen el cap i ja esperen impacients les Falles de l'any que ve

Les floristeries s'han vist beneficiades per la tornada de les Falles / À Punt NTC

La tornada de les Falles era molt desitjada per fallers i falleres, però també pels sectors productius estretament vinculats a les celebracions de Sant Josep. Són els negocis de la pirotècnia, la indumentària valenciana, les floristeries, les orquestres i els artistes fallers, que han patit fortament les conseqüències de la pandèmia.

Des de l'arribada de la covid aquests sectors han viscut una fugida de mà d'obra, i els que han quedat demanen ajudes per a no ofegar-se entre impostos. Els artistes fallers, gràcies a la construcció d'estands de fira, i les floristeries, pels actes fallers, ja comencen a veure la llum al final del túnel. La indumentària també ha vist augmentar les xifres, però esperen millorar-les l'any que ve. També ho esperen així les pirotècnies, que han de fer malabarismes per a arribar a final de mes.

Més complicat ho veuen les orquestres, encara afectades per les restriccions sanitàries d'aquests dos últims anys.

També et pot interessar

stats