La falla infantil Mestre Gozalbo - Comte d'Altea guanya el primer premi de Secció Especial

La comissió repeteix títol amb un monument d’Iván Tortajada, mentre que Convent de Jerusalem i Duc de Gaeta s’emporten segon i tercer premi.

VÍDEO | La falla infantil Mestre Gozalbo - Comte d\'Altea guanya el primer premi de Secció Especial

El monument infantil de la Falla Mestre Gozalbo - Comte d’Altea ha sigut el guanyador del primer premi de la Secció Especial de les Falles de València 2019. La falla “Si falles”, de l’artista Iván Tortajada, ha sigut la guanyadora en la màxima categoria. El lema d’enguany juga amb el doble significat de la paraula falles i és una reflexió sobre les equivocacions que cometen els xiquets, però que els serveixen per a aprendre.

Tant Iván Tortajada com la comissió de Maestro Gozalbo - Comte d’Altea repeteixen com a guanyadors per segon any consecutiu de la secció Especial de falles infantils, que enguany està integrada per quinze monuments amb preus que oscil·len entre els 19.000 i 36.000 euros.

El segon premi ha sigut per a la falla infantil "Contes a la valenciana" de la falla Convent de Jerusalem, de l’artista José Gallego, mentre que "L’Heure Bleue" de la Falla Duc de Gaeta - Pobla de Farnals, de l’artista Fernando Foix Fabregat, s’ha conformat amb el tercer lloc. D’aquesta manera, els tres premis són idèntics als de l’any passat, com ha dit el president de Junta Central Fallera i regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.

Premis Enginy i Gràcia, Caliu i a la innovació

Aquestes tres comissions també s’han endut el guardó d’Enginy i Gràcia, però amb orde diferent. Convent de Jerusalem - Matemàtic Marzal s’ha fet amb el primer premi d’Enginy i Gràcia. El segon ha sigut per a la falla infantil de la Mestre Gozalbo - Comte d’Altea i, el tercer, per a Duc de Gaeta.

El primer premi dels premis Caliu, que atorga l’Ajuntament de València, ha sigut per a Joaquim Costa - Comte d’Altea; el segon per a Gayano Lluch i, el tercer, per a Sant Vicent de Paül - Diputada Clara Campoamor. Quant als premis a la innovació, el primer ha anat a parar a Jesús Morante i Borrás - Camí la Punta, el segon ha sigut per a Castielfabib - Marqués de Sant Joan i, el tercer, per a la falla Tarongers - Politècnica.

També et pot interessar

stats