El cel de València s'il·lumina amb la Nit del Foc

El tradicional castell de focs artificials del llit del Túria s'ha traslladat a quatre localitzacions diferents per a evitar aglomeracions

El cel de València s'il·lumina amb la Nit del Foc / À Punt NTC

Aquest dissabte ha tingut lloc l’esperada Nit del Foc prèvia al dia de la Cremà. Com la resta d’actes d'aquestes Falles atípiques, ha sofrit alguns canvis per garantir les mesures de seguretat per la pandèmia de coronavirus.

El castell de focs artificials, que tenia lloc al llit del Túria, s’ha traslladat a quatre localitzacions repartides per la ciutat de València, per tal d’evitar massificacions de gent i mantindre la distància de seguretat. 

A més, el toc de queda nocturn entre la 1:00 i les 6:00 hores ha obligat a modificar els espectacles pirotècnics previstos, de manera que els castells previstos a la 1 de la matinada s’han avançat a les 22:00 hores. Un dels castells s'ha disparat des del Grau i ha anat a càrrec de Pirotècnica Valenciana, i l’altre des del barri de Benicalap, a càrrec d’Europlá.

Un grup de persones es reuneix per a gaudir d'un dels espectacles pirotècnics de la Nit del Foc
Un grup de persones es reuneix per a gaudir d'un dels espectacles pirotècnics de la Nit del Foc / À Punt NTC

En canvi, s'han mantingut els dos castells de focs artificials previstos per a les 23:30 hores: un, a Quatre Carreres, a càrrec de Pirotècnia Aitana, i l’altre, a mans de Caballer FX, que s'ha fet des del campus de Tarongers. 

L’alcalde de València, Joan Ribó, que ha assistit a la Nit del Foc, ha assegurat que les festes s’estan celebrant “d’una forma exemplar” i ha expressat el desig de tancar aquest cicle de Falles donant exemple de “saber divertir-se de manera disciplinada” i així poder començar “unes magnífiques Falles de 2022”.

També et pot interessar

stats