Els bombers desmunten la part central de la Falla Regne de València-Duc de Calàbria per perill de caiguda

Les pluges han clevillat la part posterior de la figura central del monument

Els bombers treballen en desmuntar la Falla Regne de València-Duc de Calàbria / À Punt NTC

Els bombers de València han desmuntat tres figures i la part central de la Falla Regne de València-Duc de Calàbria, situada al barri de Russafa, pel perill imminent de caiguda, degut als desperfectes causats per la tempesta d’aquest dijous.

El president de la comissió, Vicente Hércules, ha pres aquesta vesprada la decisió de no obrir al públic les visites per precaució, ja que la pluja caiguda “durant el transport des de Borriana i aquesta nit” han clevillat la part posterior de la cintura de la figura central “fins a tres vegades”, cosa que ha fet cedir la part de dalt, amb més pes.

Els bombers havien considerat que no hi havia un risc imminent de caiguda, però finalment la comissió fallera ha decidit demanar que la desmunten “tallant-la i baixant-la amb unes cintes, ja que el contrari seria destrossar la falla”.

Ana Martí, la fallera major de la falla, ha assegurat a un equip d’À Punt Notícies que està satisfeta perquè el monument ja ha rebut el seu premi i “ara prima la seguretat”. 

Aquesta falla de Secció Especial, de l'artista Sergio Musoles, no es va poder "desplantar" quan es va declarar la pandèmia de la Covid-19 al març de l'any passat i la van cremar durant un acte vandàlic, de manera que l'artista va refer la peça central, que ara s’ha desmuntat.

També et pot interessar