Balanç de les Falles: la Policia de la Generalitat imposa 178 multes i deté set persones

A la ciutat de València, la Policia Local ha sancionat set comissions per infraccions administratives i ha emés 251 denúncies per petards

Un agent de la Policia autonòmica valenciana supervisa l'Ofrena a la plaça de la Mare de Deu
Un agent de la policia autonòmica valenciana supervisa l'Ofrena a la plaça de la Mare de Déu / Twitter: @GVAjusticia

La Policia de la Generalitat ha imposat 178 sancions, ha detingut set persones i n'ha identificat 572 més durant el dispositiu de la setmana de Falles, segons ha informat el Consell aquest dilluns en un comunicat. De les sancions, 30 les han imposades a establiments, 93 són per incompliment de la normativa Covid-19 i les 55 restants per tinença d'estupefaents o armes.

La unitat adscrita a la Generalitat ha organitzat un dispositiu especial durant les festes falleres a València i en cinc municipis més: Sagunt, Torrent, Quart de Poblet, Catarroja i Burjassot.

Des del dilluns 31 d'agost s'han fet 221 inspeccions en establiments que han tingut com a resultat la interposició de 30 sancions. Les altres 148 estan motivades per incompliment de la normativa Covid-19 o per tinença d'estupefaents. El cos autonòmic també ha identificat 572 persones i 317 vehicles. 

La Policia de la Generalitat no ha hagut d'interposar cap sanció als envelats de les comissions falleres o els casals. Al llarg de la setmana ha fet 30 serveis de socors a persones que necessitaven algun tipus d'ajuda per desorientació o extraviament i també ha fet 425 atencions a requeriments o consultes de la ciutadania i 121 serveis a les estacions de Metrovalencia.

Set falles sancionades i 251 denúncies per petards a València

A la ciutat de València, capital per excel·lència de la festa fallera, la Policia Local també ha fet balanç aquest dilluns. Entre l'1 i el 5 de setembre el cos municipal ha imposat set denúncies a comissions falleres per infraccions de tipus administratiu, segons ha indicat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano. En tot cas, ha assenyalat que les sancions durant el període de festa han sigut "mínimes" i que el compliment de la restricció de la mobilitat nocturna per les comissions falleres ha sigut "excel·lent".

La Policia Local també ha fet 658 serveis humanitaris, ha interposat 251 denúncies per infraccions relacionades amb l'ús de petards i ha denunciat set locals de venda de material pirotècnic arran de les 59 inspeccions que ha fet.

A més, entre dimecres i diumenge les autoritats locals han interposat 60 denúncies per infraccions relacionades amb botellots. Cano, així i tot, ha remarcat que els actes fallers no han contribuït a generar-ne: "No hi ha hagut un repunt a la ciutat. A més, no han generat cap problema d'orde públic ni de seguretat ciutadana; hem abordat aquestes xicotetes concentracions i s'han dissolt ràpidament", ha subratllat.

Quant al compliment del toc de queda, fixat a la 1:00 fins a la passada matinada, el regidor responsable de la Policia Local ha asseverat que "la gent ha entés que havia de tornar prompte a casa i l'ha complit". "Això ha generat que a la 1:00 o 1:30 hores València fora una ciutat tranquil·la en plenes falles, excepte casos aïllats", ha subratllat.

La Policia Local de València també ha posat aquests dies 27 denúncies per delictes contra la propietat, 157 per conflictes de convivència, i 148 per infraccions relacionades amb l'ordenança municipal de soroll.

També et pot interessar

stats