València va registrar a Falles menys botellots que en un cap de setmana normal

El regidor de Seguretat Ciutadana de València, Aarón Cano, confirma que només quatre falles es cremaren després del toc de queda

La policia desallotja botellots a València
La policia desallotja botellots a València

El regidor de Seguretat Ciutadana de València, Aarón Cano, ha assegurat aquest dilluns que durant el passat cap de setmana en el qual s'han celebrat els actes centrals de les festes falleres hi ha hagut menys botellots que en qualsevol cap de setmana de l'any, motiu pel qual ha expressat la seua satisfacció.

Cano ha comparegut en roda de premsa per a fer balanç del treball de la Policia Local i els Bombers durant les passades Falles, i ha insistit que "sense posar el microscopi" en possibles incidents puntuals, han d'estar "satisfets".

Com a nota curiosa, el regidor ha explicat que tant la Policia Local com la Nacional van haver d'intervindre per a dissoldre una concentració de persones a l'entorn de la falla Cadis-Capellà Femenia, dedicada a la sèrie La casa de papel, perquè havia corregut la notícia falsa que un dels actors més coneguts havia de visitar la falla en la Cremà.

"Amb humilitat hem de dir que no hi ha hagut grans problemes, que malament no ho hem fet", ha apuntat Cano, que, no obstant això, ha instat a conéixer les dades de contagis que es puguen derivar de les festes de Falles.

"Crec que aquestes festes han sigut necessàries perquè han tancat un cercle i perquè crec que els ciutadans necessiten veure que es fan passos per a tornar a la situació prèvia a la pandèmia. Si restringim els seus drets i els demanem esforços, la ciutadania ha de saber que aquest treball dona els seus fruits", ha afegit.

No obstant això, Cano ha insistit que "no hi haurà un 'dia de l'alliberament'" i que el virus estarà present molt temps, motiu pel qual assegura que li "estranyaria que les Falles de 2022 anaren com les de 2019", les últimes abans de la pandèmia.

En aquest sentit creu que ha sigut positiu i que s'hauria de continuar explorant la via de la descentralització dels actes pirotècnics, encara que sense deixar de costat les disparades des de la plaça de l'Ajuntament, lloc que considera "la catedral" de la pirotècnia.

Només quatre falles es cremaren després del toc de queda

Durant la passada nit i matinada van cremar en tota la ciutat els monuments –grans i infantils– de més de 370 comissions falleres, 90 de les quals van requerir la presència dels bombers i en només quatre casos la Cremà es va iniciar després del toc de queda.

"Va estar tot coordinat amb la Policia Local perquè aquestes comissions no tingueren problemes en el retorn als seus domicilis", ha subratllat Cano.

Respecte a les restriccions a la mobilitat nocturna, el regidor ha informat que s'han interposat set sancions a comissions falleres, "mínimes" en tots casos, i que el compliment de la normatiu ha sigut "excel·lent" en general.

Preguntat per la retirada d'un ninot d'una mitja lluna de la falla Duc de Gaeta-Pobla de Farnals davant la protesta de la comunitat musulmana, el regidor ha afirmat que no li sembla malament la retirada, perquè "les falles han de ser un lloc de trobada".

Ha recordat que en anteriors ocasions s'han retirat senyeres o figures de la Mare de Déu i ha insistit que "les falles no són d'una part de la societat, sinó de tots".

També et pot interessar

stats