Nadal baixa Djokovic del tron de París

En la semifinal de Roland Garros el manacorí s'enfrontarà a Zverev, que va despertar Carlos Alcaraz del somni

Nadal celebra la victòria mentre Djokovic, al fons, recolleix les seues coses
Nadal celebra la victòria mentre Djokovic, al fons, recolleix les seues coses / Reuters

Rafael Nadal es va imposar en un vibrant partit al serbi Novak Djokovic, número 1 del món i defensor del títol, 6-2, 4-6, 6-2 i 7-6 i està a un pas de la final de Roland Garros, on podria lluitar per la catorzena corona.

Al final d'una marató de quatre hores i 11 minuts, que va començar al mes de maig i va acabar al juny, el número 5 del rànquing va evitar amb aquest triomf que Djokovic tinga opcions de sumar el seu tercer títol a París i li iguale a 21 Gran Slams.

Nadal es classifica per quinzena vegada per a les semifinals en l'argila parisenca, una ronda on només ha perdut en una ocasió, l'any passat contra Djokovic. El serbi va posar fi a la seua sèrie de 14 victòries consecutives i va abandonar la pista sense saludar la graderia, visiblement descontent amb el suport que van prestar a l'espanyol.

Zverev es venja d'Alcaraz

Nadal s'enfrontarà en la semifinal a l'alemany Alexander Zverev, que va derrotar Carlos Alcaraz en l'altre partit de quarts de final del costat complicat del quadre. Zverev, botxí del valencià Bernabé Zapata en la ronda anterior, va completar un gran partit de més de tres hores per a classificar-se, per segon any consecutiu, per a les semifinals del Grand Slam parisenc.

El tenista murcià, número sis del món, no va trobar la manera de contrarestar el joc de l'alemany, recolzat en un gran servei, que va dominar el partit de principi a fi, amb un únic break en el final del tercer set que només va permetre Alcaraz allargar el duel.Carlos Alcaraz ha caigut derrotat en quarts de final de Roland Garros contra l'alemany Alexander Zverev, que ha completat un gran partit de més de tres hores per a classificar-se, per segon any consecutiu, per a les semifinals del Grand Slam parisenc.