Yehualaw es queda a les portes de batre el rècord mundial de la 10K a València

L'atleta etíop ha completat la prova amb 29:19 i s'ha quedat a només cinc segons de la plusmarca que va aconseguir l'any passat a Castelló de la Plana

Yehualaw guanya la 10K a València / À Punt Esports

L'atleta etíop Yalemzerf Yehualaw s'ha imposat en la 10K València, però s'ha quedat a les portes de batre el rècord mundial de la distància que ella mateixa ostenta, ja que ha parat el crono amb un temps de 29 minuts i 19 segons, a tan sols cinc segons de la plusmarca que va aconseguir l'any passat a Castelló de la Plana.

L'inici de la prova ha sigut accidentat per diverses caigudes de les quals s'han salvat els favorits. El vent en la primera part del recorregut ha perjudicat Yehualaw però, tot i això, ha lluitat en els últims metres per a millorar el seu propi rècord. La corredora etíop s'ha hagut de conformar mb la segona millor marca de tots els temps i amb el rècord de la prova a València. En segona posició ha entrat la kenyana Jesca Chelangat, a 42 segons, i la tercera plaça ha sigut per a la també kenyana Esther Birundu.

En categoria masculina, la victòria ha sigut per a Weldon Langat, amb un temps de 26:55 minuts, que iguala la seua millor marca personal. Ell i Charles Kipkurui han baixat de 27 minuts, però s'han quedat a 31 segons del rècord del món aconseguit a València, al mateix escenari, per Rhonex Kipruto el 2020. 

En la carrera, homologada per a les mínimes olímpiques de París, han participat 12.000 corredors populars, dels quals 150 eren de categoria elit.

En la carrera de 5K, que s'estrenava en aquesta edició, els vencedors han sigut el suec Olle Hlberg, amb 14:07, i la triatleta espanyola Paula Herrero, amb un temps de 16:12.

També et pot interessar

stats