València cau de la lluita per a acollir la Copa de l'Amèrica del 2024

L'equip organitzador, el Team New Zealand, ha descartat la ciutat per la falta de garanties econòmiques

València, candidata a la Copa de l'Amèrica
València, candidata a la Copa de l'Amèrica

València no serà la seu de l'edició número 37 de la Copa de l'Amèrica, que es disputarà l'any 2024. El Team New Zealand, organitzador d'aquesta edició, ha descartat l'opció valenciana per la falta de garanties econòmiques per a afrontar els costos, que es calculen en uns 80 milions d'euros.

El Real Club Nàutic de València ha confirmat que aquest dimarts a última hora van rebre una comunicació del Team New Zealand, en què s'explica que se centraran en possibles seus que tenen el suport econòmic en tots els aspectes.

La Generalitat estava oberta a organitzar la competició sempre que es garantira una important inversió privada, una circumstància que no s'ha donat. Així mateix, l'Ajuntament de València sempre ha defensat que la tornada de la competició a la ciutat, que ja la va acollir el 2007 i el 2010, havia de ser sense malbaratar recursos econòmics.

La seu definitiva es coneixerà abans que acabe el mes de març i eixirà d'aquestes tres candidatures: Màlaga, Cork (Irlanda) i Jiddah (Aràbia Saudita).

També et pot interessar

stats