Els tres equips valencians que comencen 2023 invictes

El Peníscola, l'Illa Grau i el Port de Sagunt han arribat a l'aturada nadalenca com a líders i sense conéixer la derrota des de l'inici de la temporada

Els jugadors del Peníscola, l'Illa Grau i el Port de Sagunt celebren un triomf
Els jugadors del Peníscola, l'Illa Grau i el Port de Sagunt celebren un triomf / À Punt Esports

Tres equips valencians de les dues primeres categories estatals han acabat l'any 2022 de la millor manera possible: invictes i líders de la competició. Es tracta del Peníscola, de la Segona Divisió de futbol sala, l'Illa Grau, de la Superlliga masculina 2 de vòlei, i el Port de Sagunt, de la Divisió d'Honor Plata d'handbol.

El Peníscola busca l'ascens per la via ràpida

El Peníscola ha fet un inici de temporada quasi perfecte, que li permet somiar amb el retorn a Primera Divisió de futbol sala dues temporades després. L'equip entrenat per Santi Valladares suma tretze victòries i un empat en els primers catorze partits de Segona Divisió que s'han disputat fins ara. Només el Burela ha pogut frenar-los, en un partit que va acabar amb empat a quatre, després que els del Baix Maestrat es referen en la segona part de dues expulsions i d'un 4-0 en contra.

Aquests resultats situen el Peníscola primer amb deu punts d'avantatge sobre el segon classificat, l'O Parrulo Ferrol, a només una jornada perquè acabe la primera volta de la competició. L'objectiu de l'equip de Valladares és mantindre aquest lloc de privilegi a la fi de la competició, que li valdria l'ascens directe a la màxima categoria estatal. A més, els del Baix Maestart continuen vius en la Copa del Rei, on jugaran contra el Xota de Pamplona en la ronda de huitens de final.

L'Illa Grau: ple de victòries

El segon equip valencià invicte aquesta temporada és l'Illa Grau. Els castellonencs han començat la competició amb onze victòries en les onze primeres jornades del grup C de la Superlliga masculina 2 de vòlei. L'equip entrenat per Carlos Cavalli suma 32 punts, quatre més que el Tarragona, el seu màxim rival en la lluita pel primer lloc.

De fet, els catalans han sigut l'equip que ha evitat el ple de punts de l'Illa Grau. En el duel que els va enfrontar en la tercera jornada, el Tarragona va guanyar els dos primers sets, però els castellonencs van reaccionar amb una gran remuntada per a endur-se la victòria per 3-2, un resultat que va repartir dos punts als locals i un als catalans. Els dos primers classificats del grup jugaran un play-off d'ascens amb els altres dels grups A i B per a disputar-se les dues places d'ascens a la Superlliga.

El Port de Sagunt vol tornar a la Lliga Asobal

El Port de Sagunt ha iniciat la temporada amb nou victòries i dos empats en les onze primeres jornades del grup B de la Divisió d'Honor Plata d'handbol. L'equip entrenat per Toni Malla és líder amb 20 punts, quatre més que el Barça Atlètic, un dels equips que ha evitat el ple de victòries dels del Camp de Morvedre. L'altre empat ha sigut contra l'Eón Alacant.

L'objectiu dels saguntins és tornar a la màxima categoria estatal dues temporades després. Els cinc primers classificats del grup B i els cinc primers de l'A disputaran una segona fase en què els dos primers a la fi de la competició aconseguiran l'ascens a la Lliga Asobal. Tot i que ha tingut un camí immaculat en la Lliga, cal dir que el Port de Sagunt ha quedat eliminat de la Copa del Rei en la ronda de setzens de final, en perdre contra l'Anaitasuna de la Lliga Asobal.

També et pot interessar

stats