Sergio García torna a guanyar en el circuit americà tres anys i mig després

El golfista de Borriol ha aconseguit la victòria en el Sanderson Farms Championship amb un birdie en l’últim forat.

Sergio García, amb el trofeu que l'acredita com a guanyador del Sanderson Farms Championship
Sergio García, amb el trofeu que l'acredita com a guanyador del Sanderson Farms Championship / PGA Tour

Sergio García ha guanyat en el Sanderson Farms Championship després d’una gran remuntada final, culminada amb un birdie en l’últim forat del torneig, que li ha servit per a superar per un colp el nord-americà Peter Malnati. Amb aquest triomf, el golfista de Borriol trenca una ratxa de tres anys i mig sense victòries en el circuit americà, on no vencia des d’abril del 2017, quan va guanyar el Masters d’Augusta.

El jugador borriolenc afrontava l’última jornada del torneig disputat al Club de Camp de Jackson (Mississipí) com a colíder, amb -14, i el començament de la volta no ha pogut ser millor: dos birdies en els tres primers forats i lideratge en solitari. Dos bogeys en els forats 6 i 8 han frenat l’inici fulgurant, però Sergio ha respost amb dos birdies en el 7 i en el 9.

No obstant això, el liderat ja no estava en les seues mans, ja que Malnati ha completat una de les millors rondes de la seua carrera. Amb una targeta de 63 colps (-9), s’ha situat al capdavant amb un resultat acumulat de -18. Després de quatre pars seguits, el de Borriol afrontava els cinc últims forats amb l’obligació de fer almenys dos birdies per a empatar amb el nord-americà. I ho ha aconseguit en només un forat, amb un espectacular eagle en el 14.

Sergio encara tenia quatre forats per davant per a tractar d’evitar el desempat amb Malnati, però no ha aconseguit el birdie ni en el 15, ni en el 16 ni en el 17. Per tant, ha arribat al 18, un dels més difícils del camp, amb l’obligació de fer un birdie per a no haver de jugar un altre forat extra amb Malnati. I no li ha tremolat el pols: un excel·lent segon colp li ha permés tindre una opció de birdie de tot just 70 centímetres, que no ha desaprofitat i ha confirmat la victòria.

Aquest triomf arriba després d’una petita ratxa negativa de resultats del golfista valencià. De fet, travessava una crisi de joc –sobretot amb el putter– que no li havia permés superar el tall en tres dels quatre últims tornejos que havia disputat. Tot això havia portat que, per primera vegada en nou anys, no estiguera des d’aquest mateix dilluns entre els 50 millors golfistes del món. Ara, amb la victòria que fa 33 en la seua carrera, puja fins al lloc 38 en el rànquing.

Una de les claus de l’èxit en el torneig ha sigut la millora en el joc curt, la faceta que més l’ha penalitzat els últims temps. També s’hi ha pogut observar un canvi evident en la manera de tirar els putts: tancava els ulls abans de donar el colp, com ja va fer a Augusta quan va guanyar el 2017. Segons ha explicat, aquesta tècnica l’ajuda “a sentir més llibertat i a centrar-se sobretot en el toc de bola i no tant en on anirà”.

La seua última victòria va ser ara fa poc més d’un any, en el KLM Open dels Països Baixos, un torneig del circuit europeu. Amb el títol d’aquest diumenge, l’onzé de la seua carrera en el circuit americà, Sergio es converteix en l’únic jugador del món que, els últims deu anys, ha guanyat almenys un torneig que reparteix punts per al rànquing mundial de golf.

També et pot interessar

stats