Sergio García aconsegueix a Catalunya el segon triomf de la temporada

Jaume Masià ha perdut una posició per excedir els límits del circuit en l'última volta, i tot i acabar tercer s'ha hagut de conformar amb el quart lloc

Sergio García arriba a meta en primer lloc
Sergio García arriba a meta en primer lloc / Alejandro García (Efe)

Sergio García en estat de gràcia. El pilot de Borriana ha guanyat el Gran Premi de Catalunya en la prova de Moto3 i suma la segona victòria en tres carreres, després de la que va aconseguir a França. La festa hauria pogut ser completa, ja que Jaume Masià ha arribat a la meta tercer, però una sanció per excedir els límits del circuit en l'última volta l'ha fet retrocedir fins al quart lloc.

El jove de Borriana, que eixia des del dinové lloc, ha completat una gran remuntada i s'ha imposat sobre la línia de meta al seu compatriota Jeremy Alcoba. Amb aquest triomf, el tercer valencià de la temporada, Sergio García ascendeix al segon lloc en la la classificació del mundial, amb 81 punts, a 39 del líder , el murcià Pedro Acosta. Tercer és Masià amb 72 punts.

L'altre valencià de la categoria, Carlos Tatay, no ha participat en aquesta carrera per una fractura al turmell dret, a causa de la caiguda que va patir al Gran Premi d'Itàlia. Com a mínim es perdrà un altre gran premi, el que es disputarà a Alemanya el 20 de juny.

Jorge Navarro, el millor en Moto2

En Moto2, l'australià Remy Gardner ha aconseguit la segona victòria consecutiva, per davant dels espanyols Raúl Fernández i Xavi Vierge. Amb aquest triomf, amplia l'avantatge en la classificació del mundial sobre Fernández a 11 punts. Jorge Navarro, l'únic valencià que ha acabat la carrera, en què ha sigut onzé.

Lecuona cau quan era nové

El portugués Miguel Oliveira s'ha adjudicat la primera victòria de la temporada. Johann Zarxo i Jack Miller han completat un podi, del qual ha caigut el líder del mundial, Fabio Quartararo. Joan Mir, cinqué, i Maverick Viñales, sisé, han sigut els millors espanyols. Iker Lecuona ha patit una caiguda quan anava nové i Marc Márquez tampoc ha pogut acabar la carrera.

El Gran Premi de Catalunya s'ha convertit en la cita esportiva amb més públic a Espanya des que va esclatar la pandèmia.