El santuari de la Cova Santa d'Altura coronarà l'etapa reina de la Volta a la Comunitat Valenciana

Els voltants del temple van estar afectats per l'incendi de Begís del mes d'agost

Aquest dilluns s'ha presentat l'etapa reina de la VCV
Aquest dilluns s'ha presentat l'etapa reina de la VCV / Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana

L'emblemàtic santuari de la Cova Santa acollirà per primera vegada una arribada de la VCV-Volta a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell 2023. I serà el final de l'etapa reina, de 181,5 quilòmetres de recorregut i amb cinc ports de muntanya, el 4 de febrer del 2023.

El santuari és un temple en plena roca on es venera la imatge de la patrona del poble que està arrelada a la comarca. En el passat mes d'agost, l'incendi de Begís (Alt Palància) va arribar-hi, però, enmig de la cendra i el paisatge negre, la Cova Santa va sobreviure a la virulència de les flames.

Així ho han anunciat en el matí de hui el director de la VCV, l'exciclista valencià Ángel Casero; l'alcaldessa d'Altura (Alt Palància), Rocío Ibáñez; i el regidor de Cultura, José María Orellana.

Amb aquesta presentació, ja es coneixen les dues arribades en alt amb les quals comptarà el recorregut de l'edició del 2023. La primera, el 2 de febrer a Benissa (Marina Alta); i aquesta segona, el 4 de febrer a Altura. I és que, com va reconéixer Casero, el recorregut d'aquesta 74a edició està dissenyat perquè la muntanya siga la gran protagonista, amb poc de marge per als esprints massius.

També et pot interessar

stats