Rússia, exclosa durant quatre anys de competicions internacionals

L'Agència Mundial Antidopatge considera que es va manipular la base de dades esportius del laboratori de Moscou.

Yuri Ganus, cap de de l'Agència Antidopatge de Rússia (Rusada), en la roda de premsa d'aquest dilluns
Yuri Ganus, cap de de l'Agència Antidopatge de Rússia (Rusada), en la roda de premsa d'aquest dilluns / Reuters

L'Agència Mundial Antidopatge (AMA) ha decidit expulsar l'esport rus durant quatre anys de les competicions internacionals per manipular la base de dades esportius del laboratori de Moscou. Això deixa Rússia fora dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020 i dels d'Hivern de Pequín 2022.

Aquestes manipulacions fan impossible comprovar si 145 dels 298 esportistes russos sospitosos i que estan inclosos en la base de dades van violar les regles antidopatge entre 2012 i 2015. Per tant, l’AMA considera que Rússia ha intentat encobrir possibles positius.

Els atletes russos només podran participar en esdeveniments esportius internacionals "si són capaços de demostrar que no hi estan implicats" en l'actual escàndol de manipulació de dades, i fins i tot en aquest cas no podran representar el seu país.

A més, la sanció també impedeix al país organitzar competicions internacionals en el seu territori. No obstant això, el president honorífic de la Unió de Futbol de Rússia Viatxeslav Koloskov, ha assegurat que Rússia acollirà els partits de l'Eurocopa 2020 i la final de la Lliga de Campions en 2021 a pesar de la sanció.

També et pot interessar

stats