Ricardo Ten, heroi al Mundial de Ciclisme Adaptat d’Holanda

L’esportista paralímpic valencià ha guanyat dues medalles d’or i una de bronze.

Ten havia donat mostres de l'alta preparació amb què comptava per a este mundial.
Ten havia donat mostres de l'alta preparació amb què comptava per a este mundial.

Ricardo Ten s’ha coronat al Mundial de Ciclisme Adaptat en pista coberta d'Apeldoorn com un dels millors esportistes valencians de tots els temps. L’atleta paralímpic augmenta la seua llegenda forjada primer a natació i ara damunt de la bicicleta. Als Països Baixos ha sumat tres metalls, dos d’or i un de bronze, a més d’un rècord del món en la categoria de persecució 3 km. 

A les proves classificatòries, Ten ja havia demostrat el bon estat de forma en el qual es trobava, però al mundial ha superat les expectatives. El valencià, de 43 anys, ha revalidat el títol de campió absolut en la prova de persecució 3 km on, a més, ha estat capaç de detindre el cronòmetre als 3:50.051, marcant un nou rècord del món. 

El de Tavernes Blanques es va penjar la segona medalla, esta vegada de bronze, en la prova del quilòmetre, on ha renovat la tercera posició que ja va assolir l’any passat en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.

I com no hi ha dos sense tres, l’atleta ha tancat la competició amb una nova medalla d’or en la prova d’escratx que es va decidir a l’esprint. “Ha sigut increïble, és una prova que m’agrada perquè és molt tàctica i és de les que més he disfrutat. És una prova molt de coco”, ha afirmat després del triomf. El valencià va aconseguir imposar-se de forma molt ajustada. 

També et pot interessar

stats