Dos rècords del món però només un campió

L'atleta noruec Karsten Warholm millora la plusmarca mundial que va aconseguir al juliol a Oslo

Warholm, després de creuar la línia de meta
La cara de sorpresa de Warholm després de creuar la línia de meta il·lustrava l'increïble rang del seu nou rècord / Reuters

L'atleta noruec Karsten Warholm ha batut el rècord mundial de 400 metres tanques amb un temps de 45,94 segons en un formidable duel amb el nord-americà Ray Benjamin, que també ha superat la plusmarca mundial (46,17). La medalla de bronze ha sigut per al brasiler Alison dos Santos, que igualment ha batut el rècord sud-americà amb 46,72.

Era un dels grans enfrontaments dels Jocs de Tòquio i no ha defraudat. Warholm, plusmarquista mundial, i Benjamin, campió nord-americà, es veien les cares a Tòquio per primera vegada enguany després d'haver sostingut un duel de grans marques, cadascun pel seu compte.

L'1 de juliol Warlhom va aconseguir a Oslo, amb una marca de 46,70, acabar amb el vell rècord encunyat pel nord-americà Kevin Young en els Jocs de Barcelona 92 (46,78).

McLaughlin i Muhammad també baixen del rècord

La nord-americana Sydney McLaughlin no va voler ser menys que Karsten Warholm i, com el noruec, ha batut el seu propi rècord mundial de 400 m barres per a conquistar la medalla d'or olímpica amb un temps de 51,46 segons en el gran duel amb el seu compatriota Dalilah Muhammad (51,58), que també ha corregut per davall de la plusmarca anterior.

La medalla de bronze, amb un registre de 52,03, nou rècord d'Europa, va anar per a l'holandesa Femke Bol, que estava invicta enguany. És el tercer rècord del món, després dels aconseguits per la veneçolana Yulimar Rojas en triple salt (15,67) i per Warholm en 400 m tanques (45,94).

També et pot interessar

stats