Quatre de cada cinc municipis valencians necessiten reformes en instal·lacions esportives

Aquest dimecres s'ha presentat un estudi de la GEPACV i la FVMP sobre la situació actual de l'esport municipal

Les pistes exteriors del poliesportiu de Muro d'Alcoi
Les pistes exteriors del poliesportiu de Muro d'Alcoi / Ajuntament de Muro d'Alcoi

Un 81,2% dels municipis de la Comunitat Valenciana consideren que necessiten una millora, reforma i modernització de les instal·lacions esportives, segons un estudi que ha elaborat l'Associació de Gestors de la Comunitat Valenciana (GEPACV), en cooperació amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

Dels 186 ajuntaments que hi han participat, un 59,1% dels municipis consideren que necessiten noves instal·lacions, mentre que un 40,9% consideren que no és necessari. Alacant (78,4%) és la província que declara en major nombre la necessitat de construir noves instal·lacions, comparada amb Castelló (55%) i València (59,5%).

La llei de l'esport de la Comunitat Valenciana indica que els municipis de més de 5.000 habitants estan obligats a garantir el servei esportiu, un aspecte que s'ha volgut revisar en l'estudi i s'ha comprovat que es compleix.

No obstant això, s'ha posat de manifest la necessitat de crear o de dotar de llocs de treball de tècnic d'esports en la majoria dels municipis, però de manera especial en els de població superior a 5.000 habitants, que a més hi estan obligats per imperatiu legal.

La gestió de l'esport municipal continua sent cosa d'homes

L'estudi ha mostrat que la presència masculina en càrrecs electes i empleats públics dedicats a la gestió de l'esport municipal és molt superior a la femenina, i guarda similitud amb l'escassa presència femenina en altres càrrecs directius en entitats esportives. Quasi un 80% està en mans de regidors d'esports i tècnics municipals.

També et pot interessar

stats