Quatre atletes valencians estaran en l'Europeu d'Istanbul

Javier Mirón (800), Quique Llopis (60 metres barres), Jorge Ureña (heptatló) i Fátima Diame (llargària), convocats per la selecció espanyola

Ureña arriba a Istambul amb la tercera millor marca europea: 6.173 punts, aconseguits al Campionat d'Espanya
Ureña arriba a Istanbul amb la tercera millor marca europea: 6.173 punts, aconseguits en el Campionat d'Espanya / FACV

Quatre atletes de la Comunitat Valenciana formen part de la selecció espanyola que viatjarà a Istanbul (Turquia) per a disputar, del 2 al 5 de març, el Campionat d'Europa en pista coberta.

Fátima Diame (llargària), Javier Mirón (800 metres), Quique Llopis (60 metres tanques) i Jorge Ureña (heptatló) són els quatre triats pel seleccionador, el valencià Pepe Peiró, per a la gran cita de l'hivern.

Ureña, d'Onil, és l'actual subcampió d'Europa i, a més, és tot un especialista en aquesta competició en la qual ha aconseguit, en quatre participacions, una medalla d'or i dues de plata.

Molts focus il·luminen Quique Llopis, de Bellreguard, després dels quatre dies en què s'ha afermat com una estrela internacional. Diumenge va guanyar la final del campionat d'Espanya igualant el rècord nacional del subcampió olímpic Orlando Ortega (7,48 segons).

Javier Mirón no està tan alt, però la seua progressió és constant i cal tindre en compte que, en només cinc carreres, després de dènou mesos sense competir per lesions, ja ha millorat la marca personal per davall d'1 minut i 46 segons.

Fátima Diame, per la seua part, també tindrà les seues oportunitats. Enguany ha saltat fins a 6,66 metres (setena millor marca europea de l'any, però espera superar la marca personal: 6,71).

La Comunitat Valenciana és la tercera federació de més representants en la selecció espanyola, només superada per Castella i Lleó, que n'aporta sis, i Catalunya, amb cinc.

També et pot interessar

stats