Com es prot previndre la mort sobtada?

Fer-se revisions periòdiques i tindre l'equipament oportú per a reaccionar a temps pot ajudar, però la millor estratègia continua sent practicar exercici físic

Com es prot previndre la mort sobtada?

La mort sobtada és silenciosa, arriba sense tindre'n cap sospita. El desmai de Christian Eriksen ha posat de nou damunt la taula la qüestió de la conveniència de fer-se revisions periòdiques i tindre l'equipament oportú per a reaccionar a temps i com cal davant d'aquests episodis.

Dani Jarque, Antonio Puerta o Eriksen són noms que col·loquen la malaltia en la primera plana, però els esportistes d'elit només són la punta de l'iceberg, perquè el 96% de les morts sobtades estan associades amb l'esport aficionat.

A Alzira, aquest cap de setmana es disputa un torneig benèfic que porta el nom de Natxo Barberà, un jugador cadet que va morir fa quatre anys quan jugava contra l'Ontinyent. Des d'aquell moment, els seus pares i el seu club, la Unió Esportiva Alzira, recapten fons per a investigar i també per a conscienciar les famílies.

Les federacions obliguen els esportistes a fer-se electrocardiogrames anuals, però hui en dia hi ha altres tecnologies més avançades, com ara les proves d'esforç que, de moment, són voluntàries. El que és obligatori és que totes les instal·lacions esportives estiguen dotades de desfibril·ladors.

Saber reaccionar en temps i forma salva vides, però la millor estratègia per a previndre la mort sobtada continua sent, segons els especialistes, precisament practicar exercici físic.

També et pot interessar

stats