La proesa d'Alcaraz: primer Grand Slam i número u del món més jove de la història

Ha superat en la final de l'Obert dels Estats Units el noruec Ruud, que també tenia opcions de liderar el rànquing ATP

Carlos Alcaraz es tira a terra després de guanyar l'Obert dels Estats Units
Carlos Alcaraz es tira a terra després de guanyar l'Obert dels Estats Units / Reuters

Carlos Alcaraz somia que acaba de guanyar el primer grand de la seua carrera i que es converteix alhora en el número u del món més jove de sempre. Però no, no és un somni americà, el jove tenista espanyol ho acaba de fer a Nova York, en una data tan assenyalada com l'11S i amb l'ovació de la graderia més gran d'una pista de tenis.

Alcaraz, amb només 19 anys, ha superat el noruec Casper Ruud (que també volia el seu primer Grand Slam i situar-se al capdavant del rànquing ATP) per 4-6, 6-2, 6-7 i 3-6, en tres hores i vint minuts de partit, i es converteix així en el més jove campió de l'Obert dels Estats Units des que ho va aconseguir l'estatunidenc Pete Sampras el 1990.

Ha guanyat la final amb autoritat, caràcter i amb un joc espectacular que el llancen cap al sostre del món del tenis i que converteixen en el sisé representant del tenis espanyol capaç de col·locar-se al capdavant del rànquing mundial.

El murcià, que s'entrena en l'acadèmia Juan Carlos Ferrero - Equelite de Villena, posa el colofó a una temporada extraordinària i després de conquistar els Masters 1.000 de Miami i Madrid i els títols de Barcelona i Rio de Janeiro, afegeix a les seues vitrines l'Obert dels Estats Units.

Però encara té per davant les Finals, que disputen els huit millors tenistes de l'any, i la Copa Davis amb Espanya, que comença aquesta setmana a València. I per davant, una carrera sense límits: enguany ha alçat el seu primer Grand Slam, però tot apunta que no serà l'únic.

Carlos Alcaraz celebra un punt a l'Arthur Ashe Stadium de Nova York
Carlos Alcaraz celebra un punt a l'Arthur Ashe Stadium de Nova York / Robert Deutsch (Reuters)

També et pot interessar

stats