Pòdium de Sergio García i Jaume Masià en la victòria de Xavi Artigas a Xest

Pedro Acosta ha caigut en l'última volta i no ha pogut celebrar el ja conquistat Mundial de Moto3

El campió del món, Pedro Acosta, ha dominat gran part de la carrera
El campió del món, Pedro Acosta, ha dominat gran part de la carrera / Reuters

El català Xavier Artigas s'ha emportat l'última prova de la temporada en Moto3 en guanyar aquest diumenge el Gran Premi de la Comunitat Valenciana al circuit Ricardo Tormo de Xest. És la primera victòria d'Artigas, que debutava enguany en la categoria.

Els valencians Sergio García Dols i Jaume Masià han acabat en segona i tercera posició respectivament, mentre que el campió del món, Pedro Acosta, ha caigut a terra en l'última volta després d'eixir des de la posició preferent. El també valencià Carlos Tatay ha acabat en novena posició, però la sanció de Dennis Foggia el fa avançar una posició en la classificació definitiva. 

Jaume Masià, amb la tercera posició, supera Romano Fenati en la classificació general, en la qual ha acabat en quarta posició. Sergio García consolida el pòdium també en el Mundial.

Moto2: Victoria per a Raúl Fernández i títol mundial per a Gardner

El madrileny Raúl Fernández ha aconseguit la victòria en la categoria intermèdia, mentre que l'australià Remy Gardner (Kalex) s'ha proclamat campió del món en concloure en la desena posició la carrera. Al costat de Raúl Fernández en el pòdium han estat l'italià Fabio di Giannantonio i el també espanyol Augusto Fernández.

Arón Canet ha sigut cinqué i Jorge Navarro huité. L'altre valencià en la categoria, Hector Garzó, només ha pogut recórrer cinc voltes. El de Corbera també és el pilot de la Comunitat Valenciana que millor ha acabat en la classificació general: sisé, amb 164 punts, mentre que Navarro ha sigut nové (106) i Garzó, 23é (16).

Triomf de Bagnaia en el comiat de Rossi

L'italià Francesco "Pecco" Bagnaia ha firmat la seua quarta victòria de la temporada després d'imposar-se en la carrera de Moto GP el dia en què es va acomiadar de la competició activa el seu compatriota i "mestre", Valentino Rossi.

Bagnaia ha guanyat amb solvència per davant de l'espanyol Jorge Martín i l'australià Jack Miller, els tres de Ducati. El de Rossi no ha sigut l'únic comiat al campionat, ja que el valencià Iker Lecuona, que ha sigut quinzé, competirà a partir de la temporada vinent en el Mundial de superbikes.

També et pot interessar

stats