El Platges de Castelló, campió absolut de la Copa d'Espanya

Ha trencat l'hegemonia del Barça en categoria masculina i també guanya en femenina en un emocionant final amb el València Atletisme

El Platges de Castelló ha guanyat el campionat d'Antequera, tant en categoria masculina com femenina / Reial Federació Espanyola d'Atletisme

El Platges de Castelló ha trencat els pronòstics i ha conquistat la Copa d'Espanya, tant en categoria masculina com femenina. Ha sigut en el subcampionat en Antequera, a Andalusia, on l'hispanocubà Jordan Díaz ha aconseguit la mínima olímpica per a París en triple salt.

En categoria masculina, l'equip valencià ha sumat 84 punts en les 13 proves celebrades i ha obtingut triomfs parcials per mitjà de Manuel Guijarro (400 metres), Adrià Alfonso (200 metres), el cubà Lester Alcides Lescay (salt de llargada), Abderrahman El Khayam (1.500 metres) i el relleu 4x400 format per Adrià Alfonso, Elian Numa López, José Miguel Pons i Manuel Guijarro.

El FC Barcelona, que domina el palmarés de la Copa d'Espanya masculina amb 20 victòries, ha acabat amb 74 punts, tot i la gran actuació de Jordan Díaz, que ha fet un salt de 17,34 metres en el segon intent del concurs de triple salt, que li atorga el bitllet per als Jocs Olímpics.

Per la seua part, el CA Fent Camí de Mislata ha completat el podi amb 67 punts, els mateixos que la Reial Societat, però ha acabat més amunt gràcies als dos primers llocs de Víctor Gabriel Ortiz, en 3.000 metres, i Ángel Diaz Rodríguez, en 60 metres tanques.

L'equip de la Plana Alta també s'ha imposat en categoria femenina al València Atletisme, defensor del títol i guanyador en 27 ocasions, per només un punt de diferència (82,5 punts a 81,5) en una competició que no s'ha decidit fins a l'última prova, el relleu 4x400 metres.

El Platges de Castelló, que ja va ser campió en 2020 i 2021, ha obtingut només els triomfs parcials de Carmen Avilés (400 metres), Belén Toimil (pes) i Blanca Fernández (1.500 metres).

L'equip de València, per part seua, ha aconseguit les primeres posicions amb Malen Ruiz, que va véncer en perxa amb 4,40 metres, la millor marca espanyola de l'any, Evelyn Yankey (longitud), Saleta Fernández (salt d'alçada), Esperança Cladera (200 metres), Paula Blanquer (60 metres tanques), Beatriz Álvarez (3.000) i el relleu 4x400 amb Daniela Fra, Carla García, Laura Bueno i Blanca Hervás.