El Pas Ras al port de València tanca el calendari de carreres populars

L'emblemàtica prova, de deu quilòmetres, recorrerà el 18 de desembre la zona de la Marina i espera reunir 2.000 atletes

Eixida del Pas Ras de 2021
Eixida del Pas Ras de 2021 / Kike Taberner

El diumenge, 18 de desembre, arriba el Pas Ras al port de València-Hapag Lloyd, una de les cites més populars entre els aficionats i les aficionades a córrer. Organitzada pel Club d'Atletisme Poblats Marítims, la carrera celebra enguany l'edició número 34 i es disputarà a les 9:00 hores. Espera reunir vora 2.000 atletes per a completar els deu quilòmetres del circuit, que recorre la zona portuària, la Marina de València i el passeig marítim amb un teló de fons únic: la mar Mediterrània.

La prova s'ha presentat aquest dimecres en El Corte Inglés de l'avinguda de França, el mateix lloc on s'instal·larà la fira del corredor el divendres i dissabte previ a la cursa perquè les persones inscrites acudisquen a arreplegar la borsa del corredor i el dorsal.

Aquest 10K, nascut el 1987, és una les proves pioneres de l'atletisme popular a la ciutat, té una distància homologada i està inclòs en el calendari de la Federació d'Atletisme de la Comunitat Valenciana. S'ha celebrat cada any des d'aleshores amb només una falta a la cita en 2020, l'any de la pandèmia. Es tracta d'un circuit emblemàtic a València, atractiu perquè és molt pla, i per "l'encant que passa dues vegades pel pont mòbil de la Fórmula 1" explica a À Punt el president de Poblats Marítims, Manuel Garsando. "És un circuit en què veus la mar en tot moment. Per a qui ha fet la marató, fer un 10K dues setmanes després és un regal a tots els mesos de preparació que porta", ha afegit.

La competició està oberta a menors, amb distàncies reduïdes de 500, 1.000 i 1.500 metres en funció del tram d'edat. Les inscripcions es poden realitzar fins al pròxim dimecres 14 de desembre, l'últim abans de la carrera, a través del web oficial i de forma presencial en El Corte Inglés. Hi ha premis en metàl·lic per als tres guanyadors de la classificació general, tant masculina com femenina. Enguany, com a novetat, els patrocinadors col·laboren també amb punts d'animació al llarg del circuit.

L'aportació solidària d'un euro per corredor es destina, com cada any, a l'Associació Aportem per a comprar material esportiu per a xiquets en situació d'exclusió social.

També et pot interessar

stats