El nou campió del món de marató correrà a València

Letesenbet Gidey ha triat la Marató Trinidad Alfonso per a debutar en la distància de 42K

Tola va proclamar-se campió del món a Oregon en juliol de 2022
Tola es va proclamar campió del món a Oregon el juliol del 2022 / Marató de València

L'etíop Tamirat Tola serà un dels grans noms de la llista d'elit de la Marató València Trinidad Alfonso que prendran la línia d'eixida el 4 de desembre amb el clar objectiu de rebaixar l'actual millor marca del circuit valencià, establida el 2020 en dues hores i tres minuts, cinqué millor registre del món.

El corredor etíop, recentment proclamat campió del món de marató en el Campionat del Món d'atletisme d'Oregon (Estats Units) arriba amb l'aval d'aquest reconeixement internacional i amb una millor marca de 2h 03' i 39'', fa menys d'un any a Amsterdam, als Països Baixos.

"És un gran plaer haver acceptat la invitació per a córrer la marató de València després de deixar de córrer la marató de Londres", ha dit Tola, que afig que "el circuit de València és un dels més ràpids del món i espere poder fer la meua millor marca personal i el rècord de la carrera si totes les condicions són favorables".

Doble atracció etíop amb el debut de Gidey

A més, aquesta 42a edició de la marató de València serà l'escenari que ha triat el seu compatriota etíop, l'atleta Letesenbet Gidey, per a debutar en la distància dels 42,195 metres. L'etíop té sintonia amb València, perquè dos dels quatre rècords del món que posseeix els ha aconseguit a la ciutat del running. De fet, les seues úniques dues actuacions a València s'han saldat amb plusmarca universal.

També et pot interessar

stats