Letensenbet Gidey, rècord del món de mitja marató a València

L'atleta kenià Abel Kipchumba s'ha imposat en la prova amb un temps oficiós de 58:05 minuts.

Rècord femení en la mitja marató de València

València torna a ser una ciutat de rècords. En la trentena edició de la Mitja Marató de València es buscava batre el rècord mundial femení i l'etíop Letensenbet Gidey l'ha triturat amb un temps d'1 hora, 2 minuts i 52 segons, rebaixant en 1 minut i 11 segons l'anterior plusmarca mundial de la keniana Ruth Chepngetich aconseguida el mes d'abril passat.

Amb 23 anys i en el seu debut en la mitja marató, l'etíop ha enlluernat València, ja que ha aconseguit el seu quart rècord mundial i posseïx també el de 5.000, 10.000 i 15.000, la qual cosa el situa com una de les grans estreles del fons mundial.

La segona plaça va ser per a Yehualaw, amb un temps d'1.03:51, també per davall de l'anterior rècord mundial, mentre que la tercera plaça va ser per a Sheila Chepkirui amb 1.04:54. S'esperava un duel entre Gidey i el seu compatriota Yalemzerf Yehualaw, a qui una fallada de mesurament a Irlanda va deixar divendres passat sense rècord del món en aquesta distància. 

La carrera de València, que estrenava circuit enguany, es consolida com la més ràpida del món, ja que posseïx tant el rècord mundial masculí com femení en la mitja marató.

Així ha sigut l'eixida de la primera onada de la Mitja Marató de València
Així ha sigut l'eixida de la primera onada de la Mitja Marató de València / Agència Efe

L'atleta kenià Abel Kipchumba s'ha imposat en categoria masculina després d'imposar-se en un esprint final al seu compatriota Rhonex Kipruto amb un temps oficiós de 58:05 minuts, mig minut per damunt del rècord mundial en la distància del kenyà Kibiwott Kandie que l'any passat, també a València, va parar el crono en un temps de 57:32 minuts.

En aquella carrera, celebrada amb solament atletes d'elit a causa de les restriccions de la pandèmia, quatre corredors van arribar a meta per davall de 58 minuts. Enguany, la mitja marató valenciana recupera el seu caràcter popular amb més de 12.000 corredors dividits en tres eixides.

L'atleta aragonés Carlos Mayo ha sigut el primer espanyol a travessar la línia de meta amb un temps d'una hora i 58 segons, que es col·loca entre els tres millors de la història d'Espanya en la distància. En categoria femenina també s'han millorat marques: la primera dona ha sigut la lleonesa Nuria Lugueros, amb una hora, dotze minuits i 28 segons.

L'atleta d'Onil Andreu Blanes ha batut el rècord autonòmic en una mitja marató, amb una marca d'1:02:40. El registre anterior, que ja tenia 27 anys, era de Paquito Ribera (1:03:14).

També et pot interessar

stats